Rijkskantoor OV Terminal

De Twee Snoeken created a custom acoustic solution for Rijkskantoor OV Terminal. Now, the walls of their office present many custom-cut patterns of Dutch landscapes.
Interior Architect
De Twee Snoeken
Photography
Yvonne Lukkenaar
Interior Realisation
Hazenberg Bouw
Client
Rijksvastgoedbedrijf / Belastingdienst
Location
Breda, the Netherlands
ReFelt Project Rijkskantoor

A custom acoustic solution

This governmental office building has been modernised with an open-plan interior. To tackle the acoustic challenges, De Twee Snoeken architects installed PET Felt panels on the walls. It also allowed designing custom cut-outs, as a link to the corporate identity.

As a result, every wall here is unique. For this special interior, different soil structures were engraved into PET Felt panels. Additionally, the two-layer application ensures the optimal acoustic effect of the installations.

ReFelt Rijkskantoor OV Terminal

 

 

 

“We were looking for a solution to decrease sound reverberating in the hallways. Also, we wanted to add texture to enhance the interior concept. Now these PET Felt Panels fulfil a double role.”

Inge Coolen, Architect at De Twee Snoeken

In this project

ReFelt PET Felt Acoustic Panel Dark Grey

view specifications

Acoustic PET Felt Panels